walesdrake The Viking Raid to NTPR

Söndagen den 28 juni

Över Nordsjön och hem

Vi fick en härlig dag på Nordsjön. Redan när vi kom ombord igår fick vi reda på att resan hem skulle ta betydligt längre tid än planerat på grund av hamnarbetarblockaden i Göteborgs hamn. Ankomsttiden skulle nu bli runt 18:00 i stället för den planerade 13:00.
Vi stävade alltså för låg fart över Nordsjön som låg spegelblank hela resan. Solen sken, maten var suverän, besättningen oerhört vänlig och tillmötesgående.
De som ville fick besöka bryggan. Björn, Anita och Bosse passade på.
Däruppe satt styrman och skötte hela fartyget helt ensam i ett rum lika stort som en balsal! Tillsammans med oss tre kom även kapten som berättade en massa intressanta saker och underhöll oss en god stund. Vårt besök avbröts när det var dags för kaptenen att ha en övning med några praktikanter ombord.

Till slut fick vi syn på danka landet om styrbord. Först Hirtshals och sedan Skagen och där var det riktigt trångt på havet. Där gick fartyg åt alla håll och kanter.
Nu anade vi att det snart skulle vara dags att spana efter Sverige och till slut fick vi syn på Vinga och ett antal Stena-båtar.
När vi till slut lagt till var vi bland de första att komma iland. Nu var det lika svårt att hålla höger som det i början varit att hålla vänster i UK. Men det gick bra, och snart nog var vi alla hemma.
Jag gissar att alla tyckte det tog slut alldeles för fort. Fortfarande finns mycket vi inte sett däröver, så det kanske kan bli ytterligare en resa så småningom.

Vår hytt
Vår hytt

Ute på Nordsjön
Ute på Nordsjön

På bryggan
På bryggan

Skagen, Vinga och avfärd
Skagen, Vinga och avfärd


 

Denna sida ändrades senast