walesdrake The Viking Raid to NTPR

Lördagen den 27 juni

Från Immingham till Nordsjön
Det blev en tidig morgon. Vi skulle vara vid terminalen redan klockan 8:00 och hade beställt frukost till 07:00. Den vänlige hotellmanagern ställde välvilligt upp och fixade en sedvanligt härlig frukost. När den var undanstökad hade vi gott om tid att köra ner till terminalen. Den låg "bara" 15 minuter bort.
Anders hade varit smart nog att lägga en waypoint på terminalen och ledde oss raka vägen dit snabbt och lätt.
I Göteborg hade vi ju fått vänta ganska länge på att få komma ombord, men här gick det snabbt. Vi placerades så att vi skulle köra ut bland de första.
Båten Tor Freesia hade helt svensk besättning och stämningen ombord var riktigt bra. Vi blev mycket väl mottagna.
Vi fick direkt reda på att resan skulle ta längre tid än beräknat på grund av blockaden i Göteborgs hamn. Vi skulle varit framme vd 13-tiden, men nu skulle båten köras långsamt och inte anlända Göteborg förrän runt 18:00.
För oss spelade detta ingen roll, men med var även en van med mannar och material för en utställning i Stockholm som inte alls uppskattade detta.
Eftersom det var lördag bjöds vi på extrafin mat. Trerätters middag bland annat och så fick vi köpa vin till maten dessutom!
Under hela dagen sken solen över oss och Nordsjön visade sig från sin allra trevligaste sida, det vill säga havet låg helt spegelblankt! Minsann en annorlunda upplevelse!

Kolupplag i Imminghamns hamn
Kolupplag i Imminghamns hamn

Hamnen
Hamnen

Vy ut mot havet
Vy ut mot havet

Freesia
Freesia

I matsalen
I matsalen

Till havs
Till havs

Till havs
Till havs


 

Denna sida ändrades senast