walesdrake The Viking Raid to NTPR

Fredagen den 26 juni

Från Scarborough till Immingham
Anders och Linda åkte iväg åt sitt håll. Anita, Björn, Ingrid och Bosse åkte åt ett annat håll, det vill säga så gott som rakt söderut. Första målet var att korsa floden Humber via Humber Bridge strax väster om Kingston upon Hull.
När vi passerat denna bro och alltså befann oss söder om Humber ville Anita och Björn fara direkt till Immingham, medan Ingrid och Bosse ville åt sydväst för att se Foss Dyke.
Sagt och gjort.
Anita och Björn hittade lätt tillbaka till hotellet, medan Ingrid och Bosse körde iväg mot sydväst. Via Brigg, Scawby och Gainsborough kom vi så smångom fram till Torksey där Foss Dyke rinner ut i River Trent. Vi började med en utmärkt lunch på den lokala puben.
Från puben hittade vi lätt fram till Foss Dykes sluss där vi stannade en god stund och fotograferade.
När detta var klart forsatte vi mot Lincoln på en liten väg utmed kanalen. Stannade först vid en bensinstation där kanalen gör en 90-graders sväng och fotograferade igen. Bensinstationen låg för övrigt granne med en stor och välbesökt porrbutik. Sedan fortsatte resan till Saxilby där vi återigen stannade och fotograferade.
Efter detta styrde vi mot Immingham via Market Rasen och Caistor. Inga problem att hitta rätt.

När hela gänget återigen var samlat på hotellet, Anders och Linda kom sist, så åt vi gemensam avskedsmiddag på brittisk mark.
Pubens TV var påslagen och det var ganska mycket folk där. Alla utom vi tittade på TV-n och det visade sig vara en fotbollsmatch mellan Sverige och England i turneringen för ungdoms-EM, alltså för spelare under 21. England började bäst och ledde med 3-0 innan de svenska ungdomarna vaknade till liv. Efter 90 minuters spel stod det 3-3 och då var svenskarna närmast ett ledningsmål, enligt den engelska pubpubliken. Straffsparkar fick avgöra, och då vann England.
Vi gratulerade England till segern och gick till sängs ganska tidigt.

Scarborough
Scarborough på morgonen

Foss Dyke
Foss Dyke

Lincoln på håll
Lincoln på håll


 

Denna sida ändrades senast