walesdrake The Viking Raid to NTPR

Onsdagen den 24 juni

Från Falkirk till Seahouses
Mulet och disigt med mycket fukt i luften.

Anders och Linda åkte på egen hand mot St Abbs utmed kusten. Vi andra siktade mer söderut.
Vi körde öppet trots att det var ganska fuktigt i luften. Men det var ändå varmt så vi chansade.
Tack vare GPS:n kom vi ut ur Falkirk ganska lätt. Men kartorna i GPS:n var gamla så den föreslog ett par gator som nu var avstängda vilket gjorde utfarten från själva centrum aningen farsartad. Men till slut gick det bra och vi kom ut på den lilla väg vi hoppats på.
Sedan fortsatte vi på små fina vägar som både Björn och Bosse uppskattade att köra på. Ett tag fick vi dessutom sällskap med en MX5 eller MX7 som även den körde öppet. Vi hängde på den ett bra tag men när han svängde i en korsning så var det bara "vi svenske" kvar. Men det var trevligt att ha främmande sällskap på turen en stund.
Även denna dag såg vi 100-tals döda smådjur på vägarna, men även två trafikdödade grävlingar.

Det var svårt att finns lämplig plats för lunch denna dag. Vi ville ha en plats med bra parkering och tillgång till toalett. I ett litet samhälle stannade vi vid en bensinstation, men då det krävdes nyckel och bensinstationen var stängd så gick inte det. Vi såg skyltar till ett bronsgjuteri med visitors center och for dit. Stället var nedlagt, men skyltarna till det fanns kvar. Sedan såg vi skyltar till ett naturvårdsområde med full service och svängde in, men även det stället var nedlagt! Då parkerade vi vid en restaurang i närheten och fick låna deras toaletter och så var lunchen räddad.

Så fortsatte vi resan mot sydost. Av en slump såg vi ett minnesmärke över en anglo-saxisk bosättning från 500-talet. Vi stannade och beundrade denna plats där fåren idag regerade.

Fram emot eftermiddagen ringde Anders och Linda. De var ute vid kusten på ungefär samma bredgrad som oss och undrade om vi hade lust att stråla samman med dem i staden Seahouses om de lyckades få tag på rum. OK sa vi och körde vidare.
Snart nog ringde de igen och bekräftade att de fått rum, så det vara bara för oss att köra dit och checka in.
Hotellet, mycket fint och modernt, låg i utkanten så frampå kvällen promenerade vi in till centrum och hittade en italiensk restaurant där vi åt middag.

Hotellet i Falkirk
Hotellet i Falkirk

Vårt rum
Vårt rum

På väg
På väg

The Scottish border
The Scottish Border

Rast för fika
Rast för fika

Ad Gefrin
Ad Gefrin

Slott på väg
Slott på väg

Rast på vägen
Rast på vägen

Hotellet i Seahouses
Hotellet i Seahouses

Farne Islands
Farne Islands

Strandpromenaden i Seahouses
Strandpromenaden i Seahouses


 

Denna sida ändrades senast