walesdrake The Viking Raid to NTPR

Tisdagen den 23 juni

Sol och riktigt varmt denna morgon.

Vi lämnade Guesthouset i Pilochry samtidigt i alla tre fordonen och körde några få miles inne i staden tills vi kom till Skottlands minsta distilleri, Edradour. Mycket fin miljö och trevlig butik. Vi strosade runt en stund och gick sedan in i butiken. Det blev ett par flaskor, bland annat av deras caskwhiskey lagrad på portvinsfat och en "vanlig" 10-årig liten flaska.
Sedan fortsatte vi alla söderut, på samma väg, men utan sällskap. Anders och Linda körde för sig på MC:n och vi i cabbar tillsammans. MC:n tankades på vägen och cabb-besättningarna lunchade i utkanten av staden Grieff vid floden Earn. Märkligt nog passerade Anders och Linda vår rastplats just som vi väntade på ett hål i trafiken för att kunna komma ut på vägen och så vinkade vi åt varandra.
Björn hade hittat en gammal romersk väg söderöver från byn Muthill. Vi var tvungna att fråga på en urgammal bensinstation i byn för att hitta vägen. Denna bensinstation var väl värd besöket. Vi kommer så väl ihåg denna typ av station sedan vår barndom och trodde inte det fanns något sådant kvar. Damen på stationen kunde berätta hur vi skulle hitta vägen, men det romerska fort som låg vid vägens ände hade hon aldrig besökt. Trots att det ligger bara några få miles bort!
Vi körde alltså denna så gott som spikraka och smala väg. Belagd med modern asfalt, men ändå. Men den gick rakt uppför en brant backe och sedan brant nedför på andra sidan. Nere på andra sidan letade vi efter det romerska fortet, men kunde inte hitta det.
Men visst var det spännande att köra på en väg ursprungligen anlagd av de gamla romarna!

Under dagens etapp såg vi 100-tals trafikdödade smådjur, som ekorrar, kaniner och fåglar av allehanda slag, på vägarna vi körde.

Därefter fortsatte resan lugnt och fint på små vägar fram till Kincardien-bron över floden Forth. På andra sidan bron hittade vi lätt fram till Falkirk som var nästa mål, men från staden till dess berömda Falkirk Wheel var det värre. Vi körde runt staden två varv innan vi av en slump fick syn på en skylt som visade vägen mot målet. Dessa skyltar kunde vi följa bra långt, men missade på sluttampen, fick fråga om hjälp och lyckades till slut komma fram till målet.
Sedan vi tittat runt en god stund och även sett en slussning, kollade vi med turistbyrån om rum. De fick ringa runt till ett par ställen för att få napp och det på Premier Inn i andra ändan av staden. Vi fick en vägbeskrivning och gav oss iväg.
Även denna gång missade vi målet. Vägbeskrivningen stämde inte riktigt. Ett par rondeller saknades där och i den slutliga rondellen skulle vi ta av på femte avfarten, men den fanns inte! Vi skulle ta av vid den första!
Till slut kom vi i alla fall rätt och checkade in. Firade med en whiskey och duschade av oss innan vi gick över till grannhuset, The Outside Inn, för att äta middag.
Då dök Anders och Linda upp. De hade tagit en sväng om Edinburgh för att Linda skulle få shoppa runt i en riktig storstad.

Parkeringen vid vårt Guesthouse
Parkeringen vid vårt Guesthouse

Edradours distilleri
Edradours distilleri
Skottlands minsta!

Vyer utmed vägen
Vyer utmed vägen

Fikastopp i Crieff
Fikastopp i Crieff

Vyer utmed vägen
Vyer utmed vägen

Falkirk Wheel
Falkirk Wheel

Rummet i Falkirk
Rummet i Falkirk


 

Denna sida ändrades senast