walesdrake The Viking Raid to NTPR

Måndagen den 22 juni

Från Oban till Pitlochry
Det var dimmigt och disigt denna morgon. Så illa så man knappt såg över viken till andra sidan. Molnen hängde låga.
Vi började dagen med att besökta distilleriet i staden. Vi avstod från rundturen men tittade runt i butiken. Där fanns mycket att välja på!
Sedan vi köpt en flaska eller två bar det iväg österut. Vi hade visserligen planerat att köra upp till och hälsa på Nessie i Loch Ness och då passa på att studera Caledonian Canal med Neptun´s Staircase, men insåg att nedresan till Immangham då skulle bli alltför stressig.
Österut alltså. På små fina vägar. Vi stannade en första gång för lunch i Tyndrum. Där fanns informationscentrum, bensinstation, restaurant, butiker av olika slag. Och en skylt: "Passa på att handla här. Enda vettiga affärerna innan ödemarken!". Vi handlade inte mycket, om ens något, utan fortsatte resan ut i ödemarken med gott mod.
Visst var naturen oerhört vacker. Men dimman var fortfarande ganska tät och molnen hängde lågt.
Nästa stopp var i staden Killin där vi tittade på The falls of Dochart. Imponerande!
Här fick Björn syn på två Triumphar som han studerade en stund. Några av oss passade på att äta glass då moln och dimmor nu lättat betydligt.
Färden fortsatte sedan på nordsidan av Loch Tay. På vår vänstra sida såg vi 1214 meter höga Ben Lawers.
Därifrån siktade vi in oss på Edradour Distillery i utkanten av Pitlochry, men hamnade i stället på Blair Atholl Distillery! Vi försökte verkligen hamna på Edradour, men missförstod kartan, eller körde fel, eller så var det något annat som gick snett?
Men det var inget fel på Blair Atholl. Här finns ursprunget för Bell's blended whiskey, men de sålde även whiskey med egen etikett, så det blev en sådan flaska. Bell's kan vi ju köpa hemma!
Vi hittade sedan turistbyrån och fick hjälp att hitta ett B&B, bokade direkt tre rum och körde dit. Hit kom till slut även Anders och Linda efter sin utflykt norröver.
På eftermiddagen och kvällen tittade solen fram och det blev riktigt varmt och gott.
Vi bad värden om tips på restaurant i närheten. Han rekommenderade puben i grannbyn Moulin: "det är bara en kvarts promenad, och de har riktigt bra mat".
Vi promenerade alltså iväg och efter en kvart var vi tvungna att fråga om vi verkligen var på rätt väg. "Jodå, fortsätt och det hållet. Tar bara en kvart!"
Vi fortsatte alltså och hittade snart fram till puben som låg tvärs över gatan från kyrkan. Det var flera bord utanför och det var varmt så vi satte oss ute och beställde in maten. Den var mycket god och fin som utlovat, så vi njöt i fulla drag av sommarnatten.

Dimma i Oban
Dimma i Oban

Vyer utmed vägen
Vyer utmed vägen

Paus i Tyndrum
Paus i Tyndrum


The Falls of Dochart

Sjö utmed vägen
Loch Tay en sjö utmed vägen

Croftmoraig Stone Circle
Croftmoraig Stone Circle

Blair Atholl Distillery
Blair Atholl Distillery

Vårt B&B i Pitlochry
Vårt B&B i Pitlochry

Middag på puben
Middag på puben


 

Denna sida ändrades senast