walesdrake The Viking Raid to NTPR

Söndagen den 21 juni

Mulet med lätt regn på morgonen.

En ruggig dag med lätt regn så gott som hela dagen. Ingen öppen körning alls.
Alla vaknade i god tid och "långt" före 8 på morgonen satt vi vid frukostbordet. Denna dag frångick alla utom Bosse traditionen med full Scottish breakfast. De andra åt i stället kippers, vilket säkert någon ångrade bittert då de fick se alla benen!
I mycket god tid kom vi så iväg med färjeläget i Port Ellen som mål. Där tillbringade Björn och Bosse en god stund med att studera en lastbil från ERF, UK:s sista fristående lastbilstillverkare.
Björn var inte imponerad!
Till slut kom vi ombord på färjan och njöt av den lugna och fina överfarten.
Väl iland bar det iväg norrut med Crinan Canal som första mål. Bosse ville fotografera, men missade kanalstarten i Andrishaig och fick vända någar kilometer bort. Tillbaka alltså och framme vid kanalen blev det medhavd fika inne i bilarna. Även Anders och Linda var med.

När Anders och Linda väl fått fika gav de sig iväg på egen hand. De hade insett att "gamlingar" inte klarar så långa dagsetapper att en avstickare till Högländerna var utesluten, så nu susade de iväg norrut på MC:n.
Gamlingarna studerade i stället slussningen i de två nedersta slussarna och strosade sedan vidare längs den smala vägen utmed kanalen till dess andra ända vid Crinan och svängde först därefter norrut på en enfilig liten väg med tämligen hög trafik och därmed många möten. Intressant!
Men snart nog var vi ute på stora vägen och fortsatte resan mot Oban dit vi anlände vid 16-tiden. Med hjälp av turistbyrån hittade vi snabbt ett utmärkt B&B, högt beläget med sjöutsikt och lågt pris.
När vi tagit en drink och pustat ut gick vi ut på stan för att leta reda på ett passande matställe. Vi hittade både det ena och det andra och bestämde oss till slut för Cuan Mor mitt i centrum med utsikt mot hamnen. Dessutom snabba flickor betjänade oss med ypperlig mat och trevligt bemötande. Och detta till högst rimliga priser!

Mycket nöjda kunde vi dra oss tillbaka till vårt B&B.

På och kring färjan till Kennacraig
På och kring färjan till Kennacraig

Crinan canal
Crinan canal
Läs mer här:
kanaler.arnholm.nu

Stopp i Kilmore
Stopp i Kilmore

Vårt B&B i Oban
Vårt B&B i Oban


 

Denna sida ändrades senast