walesdrake The Viking Raid to NTPR

Tisdagen den 16 juni

Från Ambleside till Haltwhistle, center of Britain!

Den omtänktsamme värden Bob på vårt B&B Easedale tipsade oss om vägen till Keswick framröstad som "The most scenic road" i hela UK. Vi for alltså iväg just den vägen och fann att den visserligen var mycket omväxlande, men också mycket lik en normal svensk landsväg! Nu förstår vi varför engelsmännen tycker så mycket om de svenska landsvägarna.
Efter en kort fikapaus vid Low Row tittade vi på Hadrians Wall vid Birdoswald. På P-platsen stötte vi ihop med ett engelskt par ute på sightseeing. Han var sjukpensionerad professor och mycket kunnig och slog sig i slang med björn, medans hans pratglada hustru och chaufför slog sig i slang med Bosse. Vi höll aldrig på att komma därifrån!
Sedan tittade vi på det gamla romerska fortet i närheten och körde till slut in till staden Hartwhistle för att söka natthärbärge. Anders och Linda var först framme vid turistbyrån och hittade The Grey Bull, en gammal pub numera helt ombyggd till hotell.
Vi avslutade kvällen med middag på en pub i centrum. Somliga åt indisk mat och andra typiskt engelsk fish n chips. När vi kom tillbaka till hotellet gick Björn och Anita bakvägen för att titta till sin bil och vi andra tog huvudentrén. Bakvägen in till hotellet måste öppnas från insidan, vilket vi gjorde för att släppa in Anita och Björn, ochjust som vi gjorde det utlöstes hotellets brandlarm!
Vi blev rädda, men lugnades av värdinnan som kom springande: - Ingen fara, ingen fara! Det var min hårtork som utlöste larmet.
Kunde alltså gå och lägga oss utan oro.

B&B i Ambleside
B&B i Ambleside

Staden Ambleside
Staden Ambleside

Körning och fikapauser
Körning och fikapauser

Nanworth Castle
Nanworth Castle

Hadrians Wall
Hadrians Wall

Rummet i Haltwhistle
Rummet i Haltwhistle


 

Denna sida ändrades senast