walesdrake The Viking Raid to NTPR

Söndagen den 14 juni

I Caernarfon med NTPR hela dagen
Tidigt morgon med en del tunga moln över bergen.
Vi åkte iväg tidigt och tog oss till byn Llanberis där Snowdon Mountain Railway startar. Parkerade bilarna utanför det hotel där vi senare skulle äta lunch och promenerade sedan till järnvägens station.
Snowdon Mountain Railway är skruvdragen, byggdes under åren 1894 till 1896 och är 7,53 kilometer meter lång. Den startar på . . . meters höjd och går ända upp till Snowdons 1085 meter höga topp. Den byggdes som en del av ett transportsystem för att frakta malm. Resan upp och ner tar 2,5 timmar med ett halvtimmes långt stopp på toppen. Det vill till att inte missa nerfarten för så gott som samtliga turer är fullbokade. Missar man sin bokade tur tvingas man alltså promenera ner vilket tar åtskilliga timmar i ganska svår terräng!
Det var långa köer innan vi kom på och riktigt trångt ombord på det lilla tåget.
Att åka upp tog en hel timma så jag var lite rädd för att det skulle bli långtråkigt, men så icke! Vyerna, liksom vädret, skiftade hela tiden. Det blev aldrig långtråkigt!
Ibland såg vi ingenting. Då låg dimman tät under oss och molnen täta över oss.
När vi väl kom upp till toppen låg molnen strax över oss och dimman strax under oss. och detta växlande hela tiden. Men det var alltid riktigt, riktigt vackert.

Så blev det alltför snabbt dags att hoppa på tåget igen för att åka ner.
Trots att vi åkte på exakt desamma spåren tycktes vyerna nu helt annorslunda. Det var alltså precis lika omväxlande att åka ner som upp. Särskilt med det goa NTPR-gänget, med sina intressanta diskussioner och goa kommentarer.

Väl nere serverades en härlig lunchbuffé i det närbelägna hotellet och efter det kändes det som vi inte orkade mer denna dag. Vi åkte ner till Caernarfon, handlade lite i ett varuhus nära vårt hotell och slappade sedan tills det var dags för helgens avslutande festmiddag.

Bilar vid hotellet
Bilar vid hotellet

Inlåsta vid lunchen
Inlåsta vid lunchen

Inlåsta vid lunchen
Inlåsta vid lunchen

Resan till Snowdons topp
Resan till Snowdons topp


 

Denna sida ändrades senast