walesdrake The Viking Raid to NTPR

Lördagen den 13 juni

I Caernarfon med NTPR
Denna dag med strålande väder var det dags för årets, och därmed det definitift sista, NTPR-rallyt.
Men först var det sedvanlig go-carttävling och eftersom vi inte anmält oss till den fick vi förmiddagen ledig och kunde strosa runt i den lilla stadens historiska kärna. Mycket intressant och vackert. Det gamla slottet står kvar och den gamla stadsmuren verkade vara så gott som helt intakt. Vi kunde vandra på en mur ute vid havet och njuta av utsikten mot en liten ö som vid lågvatten nästan hade landkontakt. Vid slottets entre var en massa människor samlade. Många av dem fantasifullt utklädda. Det var en massa lag som tydligen skulle springa Welsh Castles Relay. Själva starten skedde under högtidliga men skojfriska former. Riktigt vad spektaklet gick ut på begrep vi inte, men det var roligt att se.
På stadens lilla torg pågick full torghandel. Mest krimskrams, men alla köpte vi väl något.

Sedan var det dags att ansluta till NTPR-gänget för lunch som intogs på en pub utanför staden.
På parkeringen utanför lunchpuben fanns goda möjligheter att se och studera alla de gamla fina Roverbilarna samlade på en plats. Här fanns bland annat en unik samling med riktigt många Rover 12.

Efter maten fick vi våra rallyformulär och sändes iväg ut på okända äventyr i den walesiska landsbygden. De flesta vägar vi förväntades köra hade två spår med gräs i mitten och var så smala att det nästan vara omöjligt att ta sig runt utan att skrapa mot buskarna vid sidan. Somliga hade nog oturen att skrapa emot någon sten vid sidan dessutom. Mike Couldrys ljuddämpare träffade oturligt på en sten. Mike hittade turligt nog en vänlig man som under natten kunde svetsa ihop ljuddämparen igen.
Som om inte det var nog lurades vi även ut på återvändsvägar, där det trots allt mot slutet alltid fanns en chans att slinka vidare!
Och så var naturligtvis vyerna helt suveräna!
Ian och Rona hade verkligen lyckats överträffa sig själva när de nu gjorde sitt sista NTPR-rally.
I vårt gäng äkte så klart Björn och Anita, Ingrid och Bosse, samt Arbrinks från Västerås i sina respetive bilar. Anders åkte ensdam på sin MC och Linda åkte med Tomas i hans hyrda Vauxhall.
När resultaten från rallyt räknades samman fick Arbrinks 27 poäng, or thereabouts, Tomas/Linda 21 poäng, Arnholms seniorer 20 poäng och Gunnarssons 18 poäng, or thereabouts. Det irländska gänget vann. De klarade 98 av de 100 poängen! Inga priser till oss svenskar alltså.
Dagen avslutades med en utmärkt middag på hotellet och denna i sin tur avslutades först med prisutdelning för rallyt och sedan med en grandios avtackning av Ian och Rona för allt det arbete de under åren lagt ner på NTPR-rallyt.
Till slut samlades alla de 128 deltagarna i barer och sällskapsrum där drinkandet och Rover-snacket fortsatte till långt in på småtimmarna.

Den gamla stadskärnan i Caernarfon
Den gamla stadskärnan i Caernarfon

Rally och lunch
Rally och lunch

Festmiddag
Festmiddag


 

Denna sida ändrades senast