walesdrake The Viking Raid to NTPR

Fredagen den 12 juni

Från Immingham till Caernarfon

Denna dag skulle vi korsa hela England och även Wales och köra hela vägen från Imminghamn till Caernarfon i Wales. Genaste vägen drygt 30 mil, men med vårt sätt att köra nära 40.
Anders och Linda hade fått nys om att Englands bästa curry finns i Bradford som ligger ungefär halvvägs mellan start och mål. Alltså bestämde vi oss för Bradford som lunchmål.
Mumitz var den första alkoholfria restauranten vi någonsin besökt men maten var så klart suverän och eftersom det var mitt på dagen och vi skulle köra vidare gjorde det ingenting att vi inte fick vin eller öl till.

Snart var det dags att fortsätta resan, det var många mil kvar!
Vi styrde nu rakt söderut via Huddersfield mot staden Holmfirth, ut i Peak Districts nationalpark där vi stannade en stund på utsiktsplatsen Holme Moss för att beundra den milsvida utsikten.
Nu fick vi bråttom. Tiden bara rann iväg och det var många mil kvar.
Så snart vi kommit ut ur nationalparken körde vi in på första bästa motorväg västerut och höjde farten för att ha en chans att hinna i tid till kvällens middag med NTPR-gänget.
Städer som Stockport, Chester och Llandudno passerades utan stopp. Hela tiden var vi oroliga för att inte komma i tid. Ingrids GPS angav en ankomsttid. Ibland skulle vi komma alldeles för sent, ibland i hyfsat god tid. Kunde detta bero på tidsskillanden mellan Sverige och UK?
När vi väl anlände, bland de sista, hade vi i alla fall tid att fräscha upp oss och byta om innan middagen. Där träffade vi, förutom alla gamla brittiska gäster, även svenske Tomas från Göteborg som flugit in, och västeråsparet Arbrink i sin P6:a.

De Kymme Hotel där vi vaknade
De Kymme Hotel där vi vaknade

Vi lunchade på Mummitz i Bradford
Vi lunchade på Mummitz i Bradford

En av de högsta punkterna i Peak District, strax söder om Holmfirth
En av de högsta punkterna i Peak District, strax söder om Holmfirth

Middag med NTPR-gänget
Middag med NTPR-gänget


 

Denna sida ändrades senast