walesdrake The Viking Raid to NTPR

Torsdagen den 11 juni

Via Nordsjön till Immingham

Jag vaknade som vanligt ganska tidigt, duschade och letade mig sedan ut på däck. Det var ganska varmt i sol och lä på babordsidan men kyligt i vinden och skuggan om styrbord. Matsalen var helt tom, men jag satte mig där och lade in våra första mål som waypointar i GPS:en, när plötsligen en tjej i personalen visade sig och berättade att frukosten var serverad. Jag kollade vad som fanns och gick sedan tillbaka till hytten för att väcka Ingrid och berätta detta. Hon kom ut så gott som direkt och vi började äta. Då dök Björn och Anita upp så vi åt frukosten tillsammans.
Tillsammans med oss var två chaufförer, men Anders och Linda dök inte upp förrän strax efter 9 och då var de flesta godsakerna redan undanplockade! De fick nöja sig med det rostade brödet och pålägg.
Under frukosten fick vi reda på att lunch serverades 11:30 och middag 17:30.

Efter frukosten slog vi oss ner i salongen för att planera fredagens körning från Immingham till Caernarfon. Detta tog sin tid och Björn passade på att roa oss alla när han visade upp sina färdigheter i att vika kartor! Detta roade inte bara oss utan även de två chaufförerna.
Vid lunchen hamnade Ingrid och jag vid samma bord som de två chaufförerna så vi pratade en del. Båda var anställda av samma företag och körde lax från Oslo till England. Den ene var från Slovakien och skulle leverera sin last 10 minuters körning från färjeläget i Immingham. Den andre var från Hamburg och skulle köra sin last 600 kilometer till Skottland under natten.
Vi bjöds en alldeles utmärkt lunch som startade med ärtsoppa och fortsatte med fyllda kycklingfiléer och kokt potatis.
Hela eftermiddagen slappade vi omväxlande i salong och hytter. Riktigt härligt semesterslappande!
Efter den lunchen förberedde vi oss på en hejdundrande middag, det vill säga åtminstone förrätt, huvudrätt och kanske en smaskig efterrätt. Vi blev mycket förvånade då vi "bara" serverades en ganska liten fylld paprika med ris. Ingenting före och ingenting efter. Vi var tvungna att fylla på med ett par smörgåsar.

När vi närmade oss land såg vi regntunga skyar över Immingham och befarade att detta regn skulle drabba oss när vi kom till hotellet och skulle packa ur bilen.
Men vi hade tur. Molnen försvann. I stället var det bleckmörkt ute. Ingrid och jag ledde kolonnen mot hotellet. Jag körde efter min GPS, men Ingrid hade sin GPS igång och vid andra rondellen ville min GPS att vi skulle svänga vänster och Ingrids GPS att vi skulle fortsätta rakt fram. Vi valde att följa Ingrids GPS. Anders och Linda har också GPS på sin motorcykel och svängde av så som min GPS ville. Björn och Anita hängde på Ingrid och mig.
Till slut insåg jag att det var min som GPS som hade rätt och återgick till att följa den. Ganska snart var vi på rätt gata men kunde inte hitta hotellet trots att vi körde gatan i hela dess längd. Vi stannade vid en pub som sa vilken gata vi skulle köra och att vi inte kunde missa hotellet. Men det kunde vi!
Så vi stannade och ringde hotellet. Fick svar och hjälp: - Jag kommer och möter er!
Just då fick Anders syn på den oansenliga hotellskylten ett hus bortanför oss. Natten var räddad och väl inne på hotellet firade vi med ett glas medhaft vin, för baren var ju stängd förståss!

Ute på däck
Ute på däck

Långa rader av trailrar på däck
Långa rader av trailrar på däck

Planering i salongen
Planering i salongen


 

Denna sida ändrades senast