walesdrake The Viking Raid to NTPR

Fredagen den 15 juni


Sista dagen i England! Vi startade från St Neots i god tid och följde först den "stora" vägen till Cambridge, därefter motorvägen runt Cambridge och svängde in på den mindre A1307 först söder om Cambridge. Härifrån blev det lugn och fin körning ända ner till Colchester där vi stannade för sightseeing, öl och lunch. Vi lät juniorerna köra före eftersom de gärna trycker lite mer på gasen, men halvvägs såg vi dem parkerade vid vägen. Anders hade plockat fram spritköket igen, men vi körde vidare!
Vi ville gärna strosa en del i denna den tidigast omskrivna engelska staden och dessutom gärna se det äldsta engelska hotellet. Efter en hel del promenerande hittade vi turistinformationen och fick reda på var vi skulle leta efter hotellen. Vi tog vägen om det gamla slottet där vi dels tittade en stund på den fina trädgården och dels tittade in i förmaket och shopen innan vi gick vidare till centrum där de gamla hotellen finns. Och visst tog vi en öl på det äldsta hotellet och njöt den under parasollet ute på trottoaren!
Sedan blev det dags för lunch och den intogs på ett Fish n Chipsställe på en av granngatorna. Inte alls samma klass, varken på stället eller maten som i Cheddar, men so what! Tjejen som serverade var trevlig och skulle åka till Norge på semester. Och vi hade väldigt trevligt när vi satt där och tjôtade.
Till slut blev det ändå dags att lämna Colchester och fara vidare till Harwich för att ta färjan till Danmark.
Att ta sig ut ur Colchester var inte det enklaste man kan tänka sig. Den sista rondellen var av det slaget som bara ett engelskt geni kan komma på! Alla in- och utfarter i rondellen var alltså en egen liten rondell. Att komma in och ut ur en sådan rondell kräver total koncentration, men vi lyckades vid första försöket!
Här kan du se bilder på en sådan rondell.
Resten av körningen till Harwich var rena barnleken. Där fick vi så vänta en god stund innan vi fick köra ombord.
Vi hamnade alltså på samma färja som på vägen till England, Dana Sirena. Flera av oss fick rent av samma hytter. En långtradarfärja med plats för personbilar och passagerare. Ingen höjdare, men med trevligt sällskap smakar både mat och öl riktigt bra. När vi kommit ombord bjöd Björn och Anita oss alla på ett glas vin i sin hytt. Vi uppvaktade Björn med en flaska whiskey inför hans 70-årsdag dagen efter vår hemkomst till Sverige.

The Wrestlers hette puben där vi bodde.
The Wrestlers hette puben där vi bodde.

Great Ouse heter den navigerbara flod som rinner genom St Neots.
Great Ouse heter den navigerbara flod som rinner genom St Neots.

Juniorerna tog en fikapaus på vägen.
Juniorerna tog en fikapaus på vägen.

Colchesters slott och dess trädgård.
Colchesters slott och dess trädgård.

Stadsbilder från Colchester
Stadsbilder från Colchester

Svenska damer på sightseeing i Colchester.
Svenska damer svalkar sig med öl i Colchester, och strosar i staden.

Väntan på att få köra ombord på färjan
Väntan på att få köra ombord på färjan.

Ombord på färjan.
Ombord på färjan.


 

Denna sida ändrades senast