walesdrake The Viking Raid to NTPR

Torsdagen den 14 juni


Redan före frukost hade Bosse varit ute på kanalspaning. Bara några hundra meter från vårt hotell fanns ändstationen för Market Harborough grenen från Union Canal. Det blev alltså ett antal bilder från denna gren i det stilla morgonregnet.
Efter frukost bar det iväg till Foxton några miles bort. Det var Bosse och Ingrid samt Björn och Anita som for denna väg. Detta för att studera slusstrappan med 10 kammare, men framför allt få se resterna av världens första sluttande plan för båtar. Mycket intressant och givande, och det tog lång tid dessutom då morgonens regn upphört. Det blev riktigt varmt och gott.
Dessa två bilar fortsatte sedan till Cambridge för att titta på Den Matematiska Bron. Denna resa gick via orten Stilton där vi stannade och handlade lite ost och tog en sandwich-lunch på puben. Här var också tanken och hoppet att vi skulle kunna cabba upp, men i stället började det regna så vi fick köra vidare med taken på.
Även i Cambridge regnade det, delvis ganska kraftigt. Bosse, som stukat foten vid slussarna i Foxton, stannade i köpcentrat vid parkeringen, medan Ingrid, Anita och Björn vandrade iväg till Den Matematiska Bron. Det blev några bilder på avstånd, för bron fanns inne på Queens collage och där fick inte turister komma in.

Under dagen hade Tomas, Anders och Linda kört mot andra mål som dykshop, storshopping i Northampton och Milton Keynes med sin desciffreringscentral vid Betchley Park.
Beskrivning av dessa äventyr kommer så småningom.

När vi var klara inne i Cambridge fick vi kontakt med Anders och Linda. De hade tröttnat på shoppingen och var på väg mot Cambridge. Vi bad dem kolla om det fanns lämpligt hotell i St Neots där de befann sig. Efter en stund återkom de med beskedet att de hittat rum på en pub i centrum.
Nu gällde det alltså för Tomas och för oss andra att hitta rätt till denna pub i St Neots. För oss i Cambridge var det svåraste att mitt under rusningstrafiken komma ut ur staden. Det tog sin rundliga tid.
Väl ute ur staden hamnade vi på huvudvägen som var en nybyggd fyrfilig väg. Plötsligen var vägen avstängd av polisen. Under en överfart var vägen helt vattenfylld varför polisen ledde oss ut på avfarten och sedan in på påfarten igen för att slippa simma med bilarna!
Inne i St Neots var det inte helt enkelt att hitta rätt pub. Den beskrivning vi fick av Anders och Linda stämde inte riktigt med den väg som vi kom på . . .
Även Tomas hade vissa bekymmer med att hitta rätt, men till slut var vi alla installerade på våra rum i denna något märkliga pub. Bosse och Ingrid fick ingen nyckel till sitt rum, toaletter och dusch på svalen. Trapporna var allför smala för oss som släpade på resväskor. Men ölen smakade bra och så hittade vi en bra indisk restaurang strax intill så det blev en festlig kväll trots allt.

På Union Inn Hotel bodde vi.
På Union Inn Hotel bodde vi.

The Market Harborough arm av Union Canal slutade nära vårt hotel.
The Market Harborough arm av Union Canal
slutade nära vårt hotel.

Vid DFDS-terminalen i Esbjerg
"Seniorerna" tog vägen om Foxton denna dag.
Där studerades slusstrappan med sammanlagt tio slusskammare
och resterna av det gamla sluttande planet.

Matematiska bron
Regn och denna den matematiska bron är vårt bestående minne av Cambridge.

Juniorerna i ett köpcentrum i Northampton
Juniorerna i ett köpcentrum i Northampton

Tomas for iväg till Bletchley Park
Tomas for iväg till Bletchley Park, alla kodknäckares Mecka

Fika med Anders och Linda
Fika med Anders och Linda

Puben där vi bodde i St. Neots

Puben där vi bodde i St. Neots.

Typisk

Typisk "engelsk" middag på indisk restaurang i St Neots.


 

Denna sida ändrades senast