walesdrake The Viking Raid to NTPR

Lördagen den 9 juni


Den stora dagen för rallyt var inne!
I år var det dessutom förlängt från en halv till en hel dag. Startade alltså med förmiddagsslinga bortåt Ruthin där vi besökte det gamla fängelset som var i bruk från 1654 till 1916. Vi hade dessutom gott om tid att gå in och titta då det numera är museum.
Titta in gjorde vi även på 50-talsmuséet i Denbigh. Vi fick återigen se alla grisarna, men i år fanns inga dresserade, och alla prylar från 50-talet, plus den berömda lastbilen från det stora tågrånet.
Sedan fortsatte turen, som var ordentligt utmärkt i roadbooken, på pyttesmå vägar genom det fagra Wales.
På något sätt hamnade vi vid Brookhouse Mill, en gammal kvarn ombygd till pub och restaurant. Här blev vi bjuda på lunch och fick njuta av de fina omgivningarna. I den lilla bäcken jagade flera hundar pinnar som deras hussar och mattor kastade i. Mycket rogivande och fint.
Rallyt fortsatte sedan hela eftermiddagen och så vitt jag vet har nu alla kommit i mål.
Ett par missöden inträffade dock. En bil fick punktering och en annan bil stannade helt. Ians undersökningar visade att felet var ett felaktigt bränslerör. Ian hade ett riktigt på en av sina bilar, som han åkte hem skruvade loss och monterade, sedan kunde den deltagaren fortsätta.
Ett värre missöde hände en deltagare som inte körde själva rallyt. Han valde i stället åka och titta på den stora lördagsmarknaden inne i Molde. När han stannade för rött ljus hann bilen bakom inte reagera, varför bakpartiet på hans fina P6:a numera är ordentligt intryckt!
Sedan alla kommit i mål, lämnat in tävlingsformulären och dränkt alla sorger i öl, var det dags för den stora middagen med sin prisutdelning.
Här bjöds god mat och en mängd priser. Björn vann två av priserna, för bästa utländska bil och för bästa icke Rover och Tomas fick priset till den bil som rest längst för att komma. Jag tror han vann för att han körde så långa omvägar i Bristol!

Lilla Christy är på sitt tredje NTPR
Lilla Christy - en av många Roverentusiaster!

Stopp under rallyts gång
Stopp under rallyts gång

På fängelsets gård fick vi en lektion om orientaloiska kryddor
På fängelsets gård fick vi en
lektion om orientaliska kryddor

I den lilla ån vid lunchstället lekte hundarna med pinnar
I den lilla ån vid lunchstället lekte hundarna med pinnar

Stopp vid 50-talsmuséet i Denbigh
Stopp vid 50-talsmuséet i Denbigh

Rallyt fortsatte på fina vägar
Därefter fortsatte rallyt
på fina små vägar

FrasierNash
Tillbaka vid hotellet
såg vi en udda bil
på parkeringen

Glada miner under middagen.
Glada miner under middagen.

Många priser delades ut. Tomas fick ett.
Många priser delades ut. Tomas fick ett.


 

Denna sida ändrades senast