walesdrake The Viking Raid to NTPR

Torsdagen den 7 juni


Denna dag var det dags att styra kosan mot Wales. Vi valde tre olika vägar.
Först iväg var Anders och Linda som ville besöka ett dykcenter just på andra sidan Severn. Nu gick det inte alls som de ville så de kom inte fram till dykcentret!
De andra tre bilarna körde vilse på småvägarna mot Bristol och bron över Severn. En avstängd bro ställde till det. Kompensation för den långa omvägen fick vi när vi stannade för att tanka. Bensinstationens garage var fyllt med äldre exklusiva bilar som alla var till salu, förutom den lilla körbara modellen för barn!
När vi närmade oss Severn svängde Tomas söderut för att titta på världens äldsta bevarande stålbåt och världens äldsta bevarade stålbro. Sedan var det nära att han fastnat inne i Bristol - så krångligt var det att hitta ut ur den staden!
Gunnarssons och Arnholms seniorer tog däremot genaste vägen, det vill säga en massa små härliga vägar, och kom lätt fram till målet för dagen, Rhayader. Dock gjorde vi en avstickade mot Llandridnod Wells och tog en öl där.
Först till hotellet i Rhayader var Anders och Linda och allra sist var Tomas.
På kvällen kunde vi inte enas om en restaurang, det fanns flera trevliga ställen att välja på. Men maten smakade gott överallt, så alla blev nöjda till slut.

Schoolhouse Hotel i Hook Street där vi tillbringat natten
Schoolhouse Hotel i Hook Street
där vi tillbringat natten

Fin körning
Fin körning

Stopp utmed vägen
Stopp utmed vägen

Huvudgatan i Rhayader
Huvudgatan i Rhayader

SS Great Britain
SS Great Britain

Suspension Bridge
Suspension Bridge

Huvudgatan i Rhayader
Utflykt till . . .

Bilarna parkerade på gården
Utflykt till . . .


 

Denna sida ändrades senast