walesdrake The Viking Raid to NTPR

Tisdagen den 5 juni


En strålande vacker morgon. Direkt efter frukosten försvann Tomas iväg till Beaulieus berömda bilmuseum. Anders hade fått för sig att han skulle vandra i New Forest och han lyckades övertala Anita och Ingrid att hänga med. I tre bilar körde vi alltså till Rufus Stone där vi släppte av de tre vandrarna. Sedan körde Linda, Björn och Bosse var sin bil till Brook där vi väntade.
Linda satte sig att läsa i bilen medan Björn och Bosse försökte få en öl. Först på puben, men där serverades ingenting förrän lite senare, och sedan i Golfklubbens fik, men där blev Björn inte insläppt eftersom han hade jeans på sig!
Ingen öl alltså, så i stället strosade vi runt i den lilla byn och tittade bland annat på Thatcher's house, det vill säga halmtaksmästarens hus och några andra hus. Imponerande.
Vandrarnas promenad tog inte så lång tid som befarat så de var snart hos oss och vi kunde fortsätta bilfärden på de smala och vindlande vägarna i New Forest.
Vi körde först till den lilla staden Lyndhurst där vi fikade och fortsatte sedan på lika vindlande vägar utanför New Forest. Här tog de vilda djuren ingen eller liten hänsyn till oss bilande turister, så vi fick ta det lugnt för att varken skada dem eller oss.
Vi passerade bland annat Shaftesbury och senare Glastonbury där vi gärna stannat till en stund för att fotografera det fascinerande Glastonbury Tor, men därav blev intet eftersom det inte fanns några parkeringsplatser på ställen där kullen syntes och trafiken var så tät att vi inte kunde stanna direkt på vägen.
Vi fick nu kontakt med Tomas igen och han var i närheten och på väg mot Cheddar, målet för dagens etapp. Vi fortsatte alltså mot Cheddar och Cheddar Gorge.
På toppen av denna Gorge mötte vi Tomas som var på väg upp. Vi stannade vid en stor parkering och till slut anslöt han där och vi körde gemensamt till hotellet nere i staden.
Sedan vi installerat oss på hotellet promenerade vi upp längs stadens å och Gorge, utmed en rad pittoreska hus med små butiker och pubbar. Vi hittade också den enda ostfabriken i Cheddar och kunde konstatera att dagens visningar var avslutade och att vi i stället fick ta oss tid till detta under morgondagen.
Vi letade även efter ett lämpligt ställe att äta på och märkligt nog tyckte vi alla att Fish n Chips var det mest lockande! Vi slog oss alltså ner och beställde, men när vi beställde öl fick vi dagens chock: Där serverades ingen öl! Men servistören sa att det var OK att gå över till puben på andra sidan gatan och köpa sin öl och sedan dricka den till maten!
Sagt och gjort. Både mat och öl smakade alldeles utmärkt.
Efter detta var det dags att dra sig tillbaka till hotellet.
Bara Bosse ville ha ytterligare en öl på puben tvärs över gatan. När han sedan skulle in på hotellet fick han inte upp ytterdörren. Han fick hjälp av en kille i baren på puben med att ringa hotellets jourhavare som berättade att man måste ta i mycket kraftigt för att få upp dörren! Så kom även han in och fick en god natts sömn.

New Forest Lodge - vårt hotel i Landford.
New Forest Lodge
- vårt hotel i Landford.

Kartstudier innan avfärd
Kartstudier innan avfärd

Fotograf och häst
Fotografer och hästar

Våra skogsvandrare
Våra skogsvandrare

Thatcher's house - alltså halmtaksläggarens hus
Thatcher's house
- alltså halmtaksläggarens hus

Promenad i Lyndhurst
Promenad i Lyndhurst

Hästar blockerar vägen
Hästar blockerar vägen

Rådjur och hjortar i New Forest
Rådjur och hjortar i New Forest

Rapport från Beaulieu
Rapport från Beaulieu

The Gorge vid toppen
The Gorge vid toppen

The Gorge nära botten.
The Gorge nära botten.

Fish n chips i Cheddar
Fish n chips i Cheddar.
Vi fick köpa ölen på puben på andra sidan gatan!


 

Denna sida ändrades senast