walesdrake The Viking Raid to NTPR

Lördagen den 2 juni

Mulet på morgonen med en del regntunga moln.

Vi lämnade Södermalm i god tid, och var framme några minuter före sju då vi bestämt träff vid Stenas terminal. När vi kom fram fann vi att alla de tre andra bilarna redan var på plats, så vi körde direkt och ställde oss i incheckningskön.

När vi väl komit ombord var det dags för frukost. Sedan tittade vi in i butiken. Bestämde oss dock för att vänta med inköpen tills vi kommit på Englandsfärjan i Esbjerg, där ju sortimentet borde vara större och priserna lägre.

Väl iland i Frederikshavn satte vi full fart mot Esbjerg och redan inne i Frederikshavn lyckades vi tappa bort Tomas. Vi återfann honom inte förrän i trakterna av Viborg när vi stannade för lunch.
Resten av resan ner mot Esbjerg gick som smort och innan vi kom fram till färjeläget passade vi på att tanka fullt i bilarna. Vi var bland de första att anlända till terminalen och fick säkert vänta en timma innan vi fick köra ombord.

Englandsfärjan var väl OK, men inte hälften så trevlig som den fina Princess of Scandinavia vi är vana vid från resorna med DFDS direkt från Göteborg. Den färja vi nu var ombord på är tydligt en fraktfärja med plats för ett antal passagerare. Men maten var helt OK, liksom hytterna.
Butiken däremot en ren katastrof. Liten, mest krafs och vin och spritsortimentet hittade vi knappt då det var undangömt i ett hörn. Priserna skyhöga jämfört med Stenas.

Vid Stena-terminalen
Vid Stena-terminalen


"Soldäck" och Vinga skymtar i fjärran

Långkörning genom Danmark
Långkörning genom Danmark

Vid DFDS-terminalen i Esbjerg
Vid DFDS-terminalen i Esbjerg

Udda miner under middagen.

Udda miner under middagen.
Utmärkt smörgåsbord förresten.

Udda miner under middagen.


 

Denna sida ändrades senast