walesdrake

Tisdagen den 28 juni


Cognac Denna dag kom alltså Princess of Scandinavia åter till Göteborgs hamn. Klockan 17:00 fanns jag på plats och fick gå ombord på färjan tillsammans med en av DFDS käcka kvinnliga medarbetare direkt, det vill säga före alla andra och innan någon av passagerarna hunnit gå iland.
Vi utgick ifrån att min flaska fanns i informationsdisken och hela hallen var fullproppad med passagerare som skulle av båten. Plötsligen såg vi en flaska cognac på ett skrivbord i ett kontorsrum alldeles intill där vi väntade. - Där är din flaska, sa damen! Ta den så kan du gå iland direkt, före alla andra.
Sagt och gjort. Jag tog flaskan, som var märkt med "4521" det vill säga mitt hyttnummer, och "Ankom GOT 17/6". Sedan rusade jag av båten före alla passagerarna. Passkontrollen gick galant. Däremot fanns inga tullare på plats trots att utgången var öppen. Bara att passera rätt igenom och ut i det fria alltså!
Bilden till höger visar den åtråvärda flaskan i full svensk frihet i Göteborgs södra skärgård samma kväll. Sedan provsmakade både Ingrid och jag - äkta vara, utomordentligt gott - Tack skall ni ha!


 

Denna sida ändrades senast