walesdrake The Viking Raid to NTPR

Tisdagen den 14 juni

Mulet och grått.

På morgonen handlade Tomas och Lennart lite fler delar och verktyg hos Halfords i närheten av hotellet. Det visade sig att det var avsevärt dyrare där än hos exempelvis Micro i Sverige, så de köpte inte mer än absolut nördvändigt. Vi andra kunde strosa runt lite i centrum som just vaknade till liv. Nu var här betydligt trevligare än under gårdagskvällen. Många små butiker, ett antal gamla gallerior. Här kunde man möjligen göra ett eller annat fynd, men vi bara strosade.
Till slut kunde vi i alla fall komma iväg.
Vi kom inte så långt. När vi kommit igenom staden Macclesfield stannade Lennarts MG igen och nu var det stört omöjligt att få igång den annat än för korta hostanden.
Nu var goda råd dyra. Lennart ringde försäkringsbolag, verkstäder och bärgare. Till slut fick han löfte om hjälp och då gav vi andra oss iväg.
Vi siktade mot Buxton mitt i Peak District National Park, men hamnade bakom en lång och mycket bred lastbil. Farten blev mycket låg och kön oerhört lång. Så fort vi fick en chans svängde vi alltå av, skippade Buxton och styrde kosan norrut, i första hand mot Glossop för lunch. Vi hittade en trevlig lantlig pub redan i lilla Birch Vale och stannade alltså där.
Vi hamnade till slut i den lilla staden Haworth känd för den litterära familjen Brontë. Pappa kyrkoherden publicerade ett antal böcker, broder Branwell likaså, men mest kända är de tre systrarna Emma, Charlotte och Ann. Hotellet vi hamnade på hette för övrigt Brontë Hotel och låg uppe vid stora vägen. Nere i Airedalen låg järvägsstationen och några affärer och på andra sidan dalen, klättrandes uppför sluttningen låg själva staden med familjen Brontës hus.
Några av oss promenerade ned till järnvägsstationen där vi hittade en Lidl-butik och kunde shoppa lite.
Ganska sent satte vi oss i matsalen för att äta middag. Severingen stängde klockan 21 och vi beställde väl en halvtimma innan. Just då ringde Lennart och Tomas och sa att de var på väg och fick en beskrivning av vägen till vårt hotell. Antagligen tryckte de gasen i botten för de svängde in på parkeringen fem i nio och lyckades även de få beställa mat.
Så var gänget återigen samlat och allt var frid och fröjd.

MG-fix igen!
MG-fix igen!

Fin körning
Fin körning

Lunchrast i Birch Vale
Lunchrast
i Birch Vale

Vackert landskap i Wadsworth Moor
Vackert landskap
i Wadsworth Moor

MG cruising
MG cruising

Staden Haworth, författarfamiljen Brontës hemstad
Staden Haworth
författarfamiljen Brontës hemstad


 

Denna sida ändrades senast