walesdrake The Viking Raid to NTPR

Måndagen den 13 juni

Mulet och blåsigt.

Vi startade dagen med smärre shopping- och bankrundor men kom trots detta iväg strax efter 10.
Dagens första mål var Denbigh och dess 50-talsmuseum. Vi fick en intressant visning och det blev många nostalgiska glädjetjut i gruppen. Vi såg dessutom lastbilen från det stora tågrånet innan Sparrow visade oss alla grisarna.
Efter denna nostalgiska utflykt var det dags att fara iväg österut. I den lilla byn Cefn-Y-Bedd, strax utanför Wrexham, stannade vi för lunch på världshuset. När vi skulle ge oss iväg vägra Lennarts MG att starta. Tomas var snabb med sina intrument och konstaterade kortslutning i fördelardosan. Han kunde också lista ut att felet med största sannolikhet låg i den eletroniska brytaren.
Ett par lunchande elektriker på parkeringsplatsen kunde berätta att det finns ett MG-center i utkanten av Wrexhamn och gav en hyffsad vägbeskrivning dit. Inne på puben fick vi hjälp med att ringa dit och kolla så att det var öppet.
Lennart, Tomas och Bosse åkte alltså iväg guidade av en kille från puben och hittade rätt nästan direkt.
På detta MG Center fanns i praktiken allt som kan behövas för att bygga upp en MG från grunden, plus åtminstone ett 50-tal MG i varierande skick.
Med de nya delarna i bagaget åkte vi tillbaka till Cefn-Y-Bedd där Tomas snabbt monterade och så hände absolut ingenting!
Stor besvikelse, tills han kom på att han monterat brytarna åt fel håll. Nytt försök. Nu min själ bröt det stora jublet ut när maskinen mullrade igång.
Efter en del justerande och trixade började den dessutom gå hyffsat.
Under tiden som dessa reparationer pågått, hade den kvarvarande besättningen gottat sig i pubens värme. Men även gjort lite nytta! De hade tagit hjälp av personalen på puben med att jaga reda på rum för natten vilket inte varit det lättaste. Det enda de kunde finna var ett hotell inne i Wrexham.
Sagt och gjort. Vi gav oss alltså iväg mot Wynnstay Arms Hotel. Det var inte långt, men desto svårare att hitta. Den lilla gatan, Young Street, fanns inte på GPS-en. Men när vi väl kommit in i staden såg vi hotellet på andra sidan en stor parkeringsplats. Nu var alla gatorna i staden enkelriktade så det tog en god stund att lura ut hur vi skulle komma dit.
På kvällen bjöd Lennart på en drink i baren innan vi strosade ut i ett fullständigt öde centrum. Ytterligt få människor var ute och ytterligt få restauranter var öppna.
Ungdomarna valde McDonalds medan gamlingarna hittade en utmärkt indisk restaurang.

Måndagmorgon i Llangollen
Måndagmorgon i Llangollen

Naturskön resa
Naturskön resa

50-talsmuseet i Denbigh
50-talsmuseet i Denbigh

Lunch
Lunch

Laga MG på P-plats
Laga MG på P-plats

MG Center i Wrexham
MG Center i Wrexham

Kvällen i Wrexham
Kvällen i Wrexham


 

Denna sida ändrades senast