walesdrake The Viking Raid to NTPR

Fredagen den 10 juni

Härligt varmt hela dagen. Sol.

Vi fick ägaren att öppna vinshoppen en halvtimma för tidigt så att vi kunde shoppa innan vi lämnade Three Choirs Vineyard för denna gång.
Första etappmålet var Morganfabriken i Malvern Link. Att hitta fram till staden var inget problem, men vi visste inte riktigt var i staden fabriken låg. Strax innan vi var framme parkerade vi utmed vägen för att diskutera. Då parkerade vi en gräddgul Morgan bakom oss och erbjöd sig guida oss rätt!
Väl framme parkerade vi inne på fabriksområdet och promenerade runt inne på fabriken. Vi gick efter de röda markeringarna i golvet så gott det gick och kunde följa bilbyggandet från små lösa träbitar och plana plåtar till färdiga bilar utan problem. Mycket fascinerande. Oerhört brittiskt "spontan" organisation. Inga löpande band.
Vid 12-tiden hade vi tittat färdigt på detta och lämnade Malvern Link. Nu var målet Llangollen, men vi siktade in oss på Ironbridge söder om staden Telford som mellanmål.
Byn Ironbridge har fått namn efter sin berömda järnbro, världens första järnbro, byggd 1779. Den lilla byn klättrade på de branta bergssidorna. Mycket vackert!
Här passade vi också på att stoppa i oss ett enkelt mellanmål innan vi fortsatte mot Llangollen.
På vägen till Ironbridge hade vi kört de minsta och krokigaste vägar vi kunde hitta i kartboken. Men från Ironbridge hade vi bråttom så det fick bli huvudvägen för att vi skulle ha en chans att komma fram i tid och inte missa kvällens samling med rallygänget.
Allt gick bra. Vi kom fram i tid och hann åka med båtturen över Pontescylle akvedukt före middagen.

Vinfält i morgonljus
Vinfält i morgonljus

Vinfält i morgonljus
Vinfält i morgonljus

Besök på Morganfabriken i Malvern Link
Besök på Morganfabriken i Malvern Link

Pitstopp halvvägs
Pitstopp halvvägs

Stopp i Ironbridge
Stopp i Ironbridge

Väntan på buss i Llangollen
Väntan på buss i Llangollen

Kanaltur över akvedukten
Kanaltur över akvedukten

Middag
Middag


 

Denna sida ändrades senast