walesdrake The Viking Raid to NTPR

Torsdagen den 9 juni

Strålande väder hela dagen, även om någon i sällskapet påstår sig sett ett par regndroppar på håll. Ett och annat moln syns i alla fall på himlen.

Vi kommer iväg från Warwick i hyffsat god tid och är framme i Stratford-upon-Avon redan vid 10-tiden. Här strosar vi runt och njuter av det fina vädret, de gamla vackra husen och trädgårdarna och alla de vänliga människorna. Bosse nosar dessutom redan på semesterns första kanal.
Efter allt promenerande är alla hungriga men vi känner inte för att äta till turistpriser inne i Stratford. Snabbt iväg alltså och efter en halvtimmes körning stannade vi vid The Pudding Club, inrymd i Three Ways Hotel i Mickleton för lunch. Servitören blev aningen konfunderad när vi beställde fem förrätter, en huvudrätt och en efterrätt, men han lovade servera allt på en gång ändå!
Allting smakade utmärkt och efter en stund kunde vi åka vidare genom Cotswold på de smala och vackra vägarna.
Tyvärr växer ju häckarna höga direkt invid vägkanten, men vi kunde ändå på många ställen se det vackra landskapet runt omkring. Detta område är mycket kuperat och omväxlande och de små mysiga byarna ligger som ett pärlband.
Strax efter lunchrasten tappade Tore och Mariannes Morgan en bult i avgassystemet. Det blev tvärstopp och snabbreparation. Lennart och Tomas hittade det beslag som bulten hållit ihop ett stycke bort på vägen och så lyckades Tore få det på plats med ståltråd.
Snabbt kunde vi alltså komma iväg igen.
Efter en stund hittade vi en tappstation vid sidan om vägen och där hittade Tore en bult av rätt dimension. Snabb montering och så fortsatte vi färden mot Three Choirs Vinery dit vi anlände fem minuter efter vinshopen stängt!
På kvällen åt vi en utmärkt middag i vingårdens restaurant.

Jul i Stratford upon Avon
Jul i Stratford upon Avon!

Kanalen i Stratford
Kanalen i Stratford

Lunchrast på Three Ways House Hotel
Lunchrast på Three Ways House Hotel
The Pudding Club

Första maskinhaveriet under resan
Första maskinhaveriet under resan

Vingården Three Choirs Vineyard
Vingården Three Choirs Vineyard


 

Denna sida ändrades senast