walesdrake The Viking Raid to NTPR

Tisdagen den 7 juni

Strålande väder hela dagen.

Vi startar dagen med en sväng runt Belvoir Castle. Vi ser det enbart nerifrån vägen, men det är mycket imponerade på sin höjd.
Sedan styr vi mot Mike Couldry's hem där vi blir oerhört väl mottagna.
Först en rundvandring i garage och kyffen. Här finns ett antal välhållna gamla Roverbilar, ett antal mer eller mindre rostiga och kompletta bilar, blandat med enorma mängder delar. Dessutom att antal cyklar och motorcyklar.
Efter denna rundvandring bjuds vi in i hemmet där Mike stolt visar upp familjens samlingar av porslin, modellbilar och modellhusvagnar, Roverbroschyrer, bil- och cykellampor av alla de slag.
Besöket avslutas med att Mike bjuder på kaffe och te med paj och ost, innan han lotsar oss till Colston Bassett, en liten by med ett stort och välkänt mejeri. Detta är Stiltonostens vagga, men tyvärr släpps inga besökare in för att titta på tillverkningen. Däremot får vi titta in i deras butik så vi inhandlar ost i stora mängder, tillsammans med en hel del annat godis av allehanda slag.
Mike lämnar oss sedan vid stora vägen mot Warwick och vi letar oss ner till The Old Fourpenny Shop Hotel på Crompton Street. Inte helt utan svårighet och felkörningar. Vi missar på ett par ställen, men till slut går det bra och vi kommer alla fram till slut.
Efter en stunds vila samlas vi för middag på hotellet som rekommenderats av Peter från RSR. När vi sätter oss till bords berättar värden på hotellet att Peter tyvärr inte kunde komma denna kväll, däremot bjuder han oss på tre flaskor vin!

Fler bilder från Peacock Inn
Fler bilder från Peacock Inn

Svensk kolonn vid Bevvoir Castle
Svensk kolonn vid Belvoir Castle

Belvoir Castle på håll
Belvoir Castle på håll

Hos Mike Couldry
Hos Mike Couldry

Colston Bassett
Colston Bassett

Warwick
Warwick


 

Denna sida ändrades senast