walesdrake The Viking Raid to NTPR

Söndagen den 5 juni

Det var lite mulet på morgonen, men uppehåll och förhållandevis varmt.

Ombord på Bosses Rover 75: Ingrid och Bosse, Ingrid och Robert.
Vi lämnade Södermalm 8:30, då vi egentligen skulle varit framme vid DFDS' terminal. Vi var visserligen sist på plats där, men vi anlände i praktiken samtidigt som de tre andra bilarna med Björn och Anita Gunnarsson i en Triumph TR6, Tore och Marianne Mattsson i en Morgan Plus4 samt Lennart Brick och Tomas Börjesson i en MGB.
Vi kom ombord på Princess of Scandinavia efter dussinet olika kontroller och gjorde oss snabbt hemmastadda i hytter och barer.
Vi hade en kort genomgång av resans vidare upplägg innan vi firade Bosses namnsdag med ett par flaskor champagne och godis. Så shopping och slappande i sol eller skugga innan vi åt en utmärkt middag i restauranten frampå kvällen.
Under dagen sken solen så gott som hela tiden och turen upp till Kristiansand var mycket lugn och fin. Ombord träffade Bosse, Naser Elmisurati som tidigare körde en Rover 800 som taxi i Göteborg, men nu flyttat till Manchester i England där förtjänsterna är bättre.
När vi lämnat Kristiansand och kom ut på Nordsjön tog vinden i ordentligt och det gungade en del. Vi blev alltså väl vaggade till sömns!

Vid DFDS-terminalen
Vid DFDS-terminalen

Utfarten från Göteborg
Utfarten från Göteborg

Namnsdagsskumpa
Namnsdagsskumpa

Lunch i Bistron
Lunch i Bistron

Soldyrkare
Soldyrkare

Kristiansand
Hamnen i Kristiansand

Middagen
Middagen

Middagen
Middagen


 

Denna sida ändrades senast