BCW-logga

Måndagen den 25 maj
Monday May 25th


Kvällskörning till Smedjan i Onsala - - An evening spin to Smedjan in Onsala

© Bilderna tagna 2009 av Bosse Arnholm
© 2009 Pictures by Bosse Arnholm

 

Så var British Car Week igång igen, nu för tionde gången, och första utflykten var det MG-klubben som arrangerade med målet i Onsala.
Det blev en kväll i strålande solsken så jag hade en viss förhoppning om att det skulle dyka upp en hel del bilar. När jag närmade mig Götaplatsen i MGF:en fick jag Heiwalls vita Healey framför mig och på Götaplatsen stod det redan tio bilar och blänkte i solen. Alla var på gott humör och njöt av den fina vårkvällen. Så som kvällens värd tog jag på mig den gula ubcc-kepsen och den syntes väl och gjorde sin tjänst.
Bosse Arnholm och jag blev intervjuade av en motorjournalist från Nostalgia som tog några bilder och ville ha lite fakta om arrangemanget.
Vi fick besök av en tvättäkta engelsman vid namn Pete som hittat arrangemanget på nätet och kontaktade mig för lite information. Pete har flyttat hit till Göteborg och har tagit med sin MG TF 2002 som han nu vill regga i Sverige.
Det droppade in ytterligare några fler bilar så vi blev hela 17 st. Kåre kom med sin nyrenoverade Riley och resultatet var mycket imponerande.
Jag kontaktade vår vän Håkan, som skulle ta emot oss och sa att vi blev 17 bilar och det tyckte han var roligt och han hade laddat upp med hallontårta.
Jag kallade till ett förarmöte och förklarade vägen som vi skulle köra till Onsala.
Klockan 19.00 bar det av och tur var det för nu kom en P-vakt och ville ha bort oss. Vi körde över Sahlgrenska och ut Dag Hammarskiöldsvägen och hade uppsamling vid f.d. Auto Collection i Billdal. Det var inga större luckor i caravanen men vi fick vänta på Kåre som skulle tanka. Sen bar det av på gamla Särövägen som är perfekt att köra i caravan med engelska sportbilar.
Väl framme i Onsala möttes vi av Håkan Jansson som hade bjudit in oss till sin verksamhet SkaparCentrum Smedjan AB. Håkan är medlem i MG-klubben men är inte så aktiv men tyckte att det skulle vara kul om vi hälsade på honom på smedjan så vi beslöt att detta var ett utmärkt tillfälle. Smedjan är ett företagscentrum som Håkan startade för tio år sedan där olika företag hyr in sig.
Vi blev bjudna på kaffe och hallontårta, vilket är en Onsalaspecialitet och det lät sig väl smakas.
En timme senare var det dags att styra kosan hemåt och vi kunde konstatera att vi fått en kanonstart på den brittiska veckan.

Hansi Borgström

The tenth edition of British Car Week in Gothenburg started today when the MG club arranged a trip to Onsala.
It hade been sunny all day so I expected there would be quite a few cars comming to this evening trip and when I arrived at Götaplatsen there were already 10 cars waiting there. A journalist from the Nostalgia magazine visited us this evening and talked to me and Bosse Arnholm about the event.
A genuine UK guy, called Pete, visited us too. He has just got a job in Gothenburg and moved into town. He also brought his MG TF from 2002, and he joined us for the evening.
All in all there were 17 cars leaving Götaplatsen just in time to avoid parking fines! We drove via Sahlgrenska to Dag Hammarskiöldsvägen, on to road 158 to Billdal where we stoped to see that all cars found their way. From here we drove the old road which is perfect for these cars.
In Onsala Håkan Jansson greated us welcome to his business SkaparCentrum Smedjan. This is a business center with a lot of different companies. Håkan started the business 10 years ago and it's been growing ever since then.
Håkan treated us coffee and a delicious cake and told us all about the business.
The evening passed too fast, but when we left we all rested assure that this was a very good start of this 10th British Car Week in Gothenburg.

Hansi Borgström

Denna sida ändrades senast