BCW-logga

Fredagen den 23 maj
Friday May 23rd


Lite motorporr - - Engine porno


Motorn i en nyrenoverad Wolseley - - The engine of an old Wolseley

 

Vid samlingen på Götaplatsen - - The gathering at Götaplatsen


© Bilderna tagna 2009 av Bosse Arnholm
© 2009 Pictures by Bosse Arnholm

En helt otrolig dag i Göteborg! Varmt och gott hela dagen och 20 grader varmt ute ännu vid kvällssamlingen.
Denna dag var konkurrensen om utrymmet på Götaplatsen inte så stor. Inga sportvagnar av typ Porsche, Ferrari & Co och inga studenter, så våra brittiska pärlor fick glänsa i ensamt majestät!
Vi blev tretton fordon till slut och bland dem var det Kåres nyrenoverade Wolseley som tog priset och fick visa upp motorrummet. Dagen till ära fick han även leda oss mot målet, det vill säga Lillgården och familjen Heiwall i Lerum. Och det gjorde han med bavur!
Få, om ens någon annan, hade kunnat klura ut denna rutt mellan Götaplatsen och Lerum. Alla de svenska urtyperna av vägar körde vi på, som starkt trafikerade stadsgator, normal svensk landsväg, minimal svensk landsväg, ett litet stycke usel svensk grusväg och så vidare. Och dessutom "flög" vi över en motorväg utan att ens märka det! Vi körde alltså högt upp över E22:ans Jerikotunnel och ingen av oss märkte att vi korsade en motorväg eller körde över en tunnel eller ens att vi lämnade urskogen för en liten kort stund!
En chockerande upplevelse när vi väl blev varse detta faktum!
Väl över på E22:ans nordöstra sida var det snart nog dags att passera denna motorväg igen. Denna gång på ett mer handgripligt sätt, det vill säga i en sedvanlig motorvägskarusell med god överblick över alla anslutande påfarter, avfarter och rondeller. Härifrån var det inte långt till den hägrande fikan.
Vi parkerade under den enorma eken vid Lillgårdens huvudentré och strosade i lugnt mak till stallet för att beundra familjen Heiwalls alla hästkrafter. Jag räknade dessa till sex Hundkojor av det gamla hederliga snittet, en Austin Healey, en MG och en Austin Allegro herrgårdsvagn! Det är inte många stall som rymmer så mycket kraft! Dessutom lär det finnas åtskilliga fler Mini-hästkrafter, för närvarande undanstoppade i lådor här och var, men ändå redo att plockas både fram och ihop vid behov.
I stallet fanns även baguetter, rabarberpaj, kaffe, the och dricka vilket gav oss besökare enorm kraft och inte minst glädje över att få vara just där, just då och tillsammans. Denna kväll blev, som ni läsare säkert förstår, en dundersuccé!

Bosse Arnholm

UBCCs dee nice old Rovers to a magnificent Bentley Tourer. I left but would return later to join the rally for their sightseeing tour.

Bosse Arnholm

 

Bilarna vid Lillgården - - Our cars at Lillgården

 

Fika vid Lillgården - - Coffee at Lillgården

© Bilderna tagna 2009 av Bosse Arnholm
© 2009 Pictures by Bosse Arnholm

 

Denna sida ändrades senast