British Car Week lördagAllt var upplagt för en fantastisk bilfest, men regnet förstörde det mesta!


Den 27 maj var det Tjolöholm Classic i parken vid Tjolöholms slott, strax söder om Kungsbacka. Arrangörerna hade satsat kraftigt med inhyrd storbildskärm, Lasse Kronér som speaker och mycket annat.
De hade också ordnat en egen avdelning speciellt för de engelska bilklubbarna på utställningen. Totalt var drygt 600 fordon anmälda till utställningen varav flera hundra brittiska.
Lördagen inleddes med gråa skyar och lagom till att utställningen öppnade började det regna rejält. Regnet fortsatte sedan mer eller mindre oavbrutet hela dagen. Roverägare är tydligen inte rädda för lite rusk för trots vädret kom fyra av fem anmälda bilar. Lars Göran Karlsson hade åkt ända från Falkenberg med sin mycket fina Rover 12 av 1946 års modell. Övriga som kom var Lars Malmberg och undertecknad från Göteborg samt Lars Johansson från Kungsbacka, samtliga med Rover P6.
På grund av väderleken så sviktade publikintresset trots de fina arrangemangen och en kraftig satsning på marknadsföring. Totalt lär det ha varit ca 7-800 betalande besökare vilket är mindre än en tiondel av vad arramgörerna räknat med och vad som brukar komma vid bättre väder. Vi får hoppas att de inte låter sig nedslås av detta utan satsar lika friskt nästa år.

Tomas Börjeson

 

I förgrunden Lars Göran Karlssons Rover P3 1946, därbakom Tomas Börjesons 2200TC 1975(Gul), Lars Johanssons 3500 till vänster och Lars Malmbergs 2000 TC 1972 till höger. I bakgrunden GMHKs monter med en hel del engelska bilar.

 

Morris Minor klubben visade mycket fina bilar med ett häpnadsväckande antal husvagnar.

 

Denna sida ändrades senast