British Car Week Rally
i Göteborg år 2000Det var trängsel vid starten nere vid ICA-gården i Billdal.


Mer än 80 brittiska bilar startade i Sveriges första upplaga av ett British Car Week Rally som anrodnades av UBCC i Göteborg söndagen den 21 maj år 2000.
Här fanns bilar av de flesta kända brittiska märken. Den mest sällsynta bilen var en Marauder vars ägare åkt ända från Wales för att delta i detta rally.
Här finns mer information om denna märkliga bil och dess ägare Ian Glass.

Rallyvägen gick genom ett försommarfagert Göteborg och innehöll ett par praktiska kontroller. Vid den första gällde det för förare och co-driver att samarbeta noggrant. Den ena skulle styra och den andra sköta gas och broms på en hundkoja!
Många klarade detta förvånansvärt bra, men för andra slutade färden med ett brak in bland de skyddande bildäcken runt banan!

Hundkojans ägare jagade fallande koner. Det var inte många som klarade sig igenom provet felfritt.

 

Efter målgången vid Gustaf Adolfs Torg samlades alla bilarna inför den stundande paraden uppför Göteborgs paradgata Kungsportsavenyn.
Många söndagsstrosande göteborgare njöt lika mycket av de eleganta bilarna som av det fina vädret.


Främst i ledet och kortegen fanns en äkta London Cab och en Land Rover Discovery. I cabben åkte hedersprisutdelaren den brittiske generalkonsuln i Göteborg Chris Greenwood och i Land Rovern åkte prisutdelaren Derek Crabb.

Läs mer om kortegen och samlingen på Götaplatsen.

 

Denna sida ändrades senast